Hoe een tattoo-artiest te worden | Startups.nl (2023)

Tatoeages bestaan ​​al in ieder geval sinds het Neolithicum, maar pas in het afgelopen decennium is de industrie echt op gang gekomen.

Populaire programma's zoalsTattoo Fixers, hebben ervoor gezorgd dat de kunst van het tatoeëren populairder en mainstream is dan ooit tevoren, terwijl Covid-19 ertoe heeft geleid dat klanten meer impulsieve, op ervaring gebaseerde producten en diensten omarmen.

Inderdaad, na het vechten tegen lockdowns en sluitingen, staan ​​er spannende dingen te wachten voor tattooshops. Het wereldwijde rapport van EMR schat dat de markt tussen 2022 en 2027 met 9,6% zal groeien.

Dus hoe moet je deze opwindende ruimte betreden?

Zoals bij het lanceren van een nieuw bedrijf, hebben tattoo-startups tal van factoren waarmee ze rekening moeten houden om ervoor te zorgen dat je jezelf voorbereidt op succes, van panden tot betalingssystemen.

Maar tatoeëren is ook een zwaar gereguleerde branche, wat betekent dat er veel veiligheidsfactoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden. De Britse regering onderzoekt momenteel de gezondheidsrisico's van tatoeage-inkten, nadat de EU vorig jaar een verbod op sommige pigmenten had ingevoerd.

Gelukkig staan ​​onze experts voor je klaar. We werken al meer dan twintig jaar samen met kleine bedrijven en we kennen alle tips, trucs en verborgen kosten die gepaard gaan met het starten van een tattoo-bedrijf.

We hebben al het onderzoek gedaan, met insiders uit de branche gesproken en de onderstaande, gemakkelijk te volgen gids opgesteld om een ​​tattoo-artiest te worden. Dus ga zitten, kies een transfer en laten we uw idee realiseren.

Startups.co.uk kan uw bedrijf helpen slagen

Bij Startups.co.uk zijn we er om kleine Britse bedrijven te helpen aan de slag te gaan, te groeien en te slagen. We hebben praktische hulpmiddelen om nieuwe bedrijven van de grond te helpen – u kunt de onderstaande tool gebruiken om vandaag nog aan de slag te gaan.

Waar heeft uw bedrijf hulp bij nodig?

Begin

Hoe een tattoo-artiest te worden, de belangrijkste stappen:

 • Tatoeëerder worden: wat komt erbij kijken?
 • Hoeveel kun je verdienen als tattoo-artiest in het VK?
 • Opleidingseisen tatoeëerder
 • Licenties en voorschriften voor tatoeëerders
 • Hoeveel kost het om tattoo-artiest te worden in het VK?
 • Een businessplan voor een tatoeëerder maken

Tatoeëerder worden: wat komt erbij kijken en voor wie is het geschikt?

Hoe een tattoo-artiest te worden | Startups.nl (1)

Tatoeëerders zijn professionele kunstenaars die tatoeages ontwerpen en deze met speciale inkt en naalden op het lichaam aanbrengen.

Tatoeëren is vakwerk dat een goede opleiding vereist. De taken van een tatoeëerder omvatten meestal:

 • Ervoor zorgen dat klanten de benodigde ID hebben en ervoor zorgen dat ze geen allergieën of medische problemen hebben
 • Overleg met klanten om te bepalen welk type ontwerp ze willen
 • Het creëren van kunstwerken op basis van de eisen en wensen van de klant
 • Het definitieve ontwerp overtrekken op de huid van de klant (dit kan uit de vrije hand of door middel van een transfer)
 • Het aanbrengen van de tatoeage
 • Gedetailleerde instructies voor nazorg geven
 • Alle apparatuur steriliseren en een schone omgeving behouden
 • Nieuwe inkten, stemmechanieken, naalden en golves bestellen

Gezien de aard van de rol zijn artistiek talent en creativiteit essentieel om tattoo-artiest te worden. Tatoeëren is tenslotte een kunstvorm.

Andere belangrijke vaardigheden en kwaliteiten die nodig zijn om tattoo-artiest te worden, zijn onder meer:

 • Uitstekende aandacht voor detail
 • Het geduld en de concentratie om lange tattoo-sessies aan te kunnen
 • Goede oog-handcoördinatie en een vaste hand
 • Hoge normen van netheid en bewustzijn van hygiënepraktijken
 • Goede communicatieve en klantenservice vaardigheden
 • Goede netwerkvaardigheden

Hoe houd ik mijn ondernemingsplan overzichtelijk?

Een bedrijf starten is een van de grootste projecten die velen van ons ooit zullen ondernemen. Daarom is het belangrijk om je tijd goed in te delen, zodat je je ideeën of leads niet uit het oog verliest.

Projectmanagementsoftware is een geweldige manier om deadlines gedurende het hele proces bij te houden, waardoor je zowel tijd als geld bespaart. Lees onze gids voor detop 6 projectmanagementplatformsom meer te weten te komen.

Hoeveel kun je verdienen als tattoo-artiest in het VK?

Het bedrag dat u als tattoo-artiest in het VK kunt verdienen, is afhankelijk van een groot aantal factoren, waardoor het enigszins moeilijk is om uw potentiële inkomsten te bepalen.

Uw verdiensten zullen doorgaans afhangen van zaken als uw ervaringsniveau en vaardigheid, of u voor een studio werkt of uw eigen studio bezit, en met welk commissieniveau u akkoord gaat.

Als je voor het eerst als leerling begint, kun je verwachten dat je heel weinig verdient.

Sommige studio's bieden hun tattoo-artiesten een basisloon, plus commissie voor de tatoeages die ze doen. Andere studio's zullen van artiesten eisen dat ze een stoel huren en in wezen als zelfstandige werken.

Als je voor een studio werkt, wordt je uurtarief doorgaans verdeeld tussen jou en de winkeleigenaar - variërend van 50/50 tot 40/60 in het voordeel van de studio-eigenaar.

Uit marktanalyse blijkt dat het gemiddelde salaris voor een tattoo-artiest in het VK ongeveer £ 29,19 per uur is, dat is £ 21.821 per jaar. Ervaren tattoo-artiesten kunnen meer dan £ 30.000 tot £ 60.000 per jaar verdienen.

Natuurlijk kunnen bekende en beroemde artiesten tot £ 325 per uur vragen voor hun kunstwerken en tattoo-services.

Houd er ook rekening mee dat als je je eigen tattoo-studio start, je je eigen tarieven kunt bepalen.

Voor eigenaren van tattoo-studio's ligt het gemiddelde jaarsalaris tussen £ 21.533 en £ 36.725, iets meer dan hun werknemers.

Andere voordelen van het hebben van een eigen tattoo-studio zijn dat je 100% van je uurloon kunt behouden, evenals tot 70% voor elk van je werknemers. U moet echter ook de kosten van het runnen van de studio dragen.

Tatoeëerders werken meestal vijf of zes dagen per week, ook op zaterdag, om te vergemakkelijken wanneer klanten beschikbaar zijn. Tatoeëerders hebben de neiging om hun werk in korte sessies gedurende de dag in te plannen vanwege de mate van concentratie en aandacht voor detail.

Opleidingseisen tatoeëerder

Er zijn geen vaste toelatingseisen om tattoo-artiest te worden, maar er zijn routes die je kunt volgen die het gemakkelijker maken om het te maken als een succesvolle tattoo-artiest. Veel tatoeëerders beginnen via een stage.

Hoe een tattoo-artiest te worden | Startups.nl (2)

Als je geïnteresseerd bent in dit pad, moet je beginnen met het benaderen van lokale tattoo-artiesten om te zien of ze overwegen om jou als stagiair aan te nemen. Tattoo studio's verwachten dat je aantoont dat je echte interesse hebt in tatoeëren, evenals de nodige artistieke en technische bekwaamheid.

Simon Cooke is een professionele tattoo-artiest die wordt gesponsord door Barber DTS, een leverancier van tattoo-apparatuur. Hij heeft wereldwijd meer dan 40 prijzen gewonnen en verscheen ook op E4's Tattoo Artist of the Year.

Cooke vertelde ons dat een 'stage' niet moet worden gezien als een formele kwalificatie.“Er zijn geen regels of verplichtingen en er is geen overgangsritueel om na een bepaalde tijd of een bepaald aantal tatoeages een professionele artiest te worden. Het is allemaal gebaseerd op hoeveel hard werk je erin steekt, hoe toegewijd je bent en uiteindelijk hoe getalenteerd je bent.”

Omdat tatoeëren de afgelopen jaren ongelooflijk populair is geworden, zijn er meer stageplaatsen beschikbaar gekomen. De concurrentie voor deze leerlingplaatsen is echter ook aanzienlijk toegenomen.

Tijdens je stage krijg je alle benodigde training die je nodig hebt om tattoo-artiest te worden. Dit begint meestal met het schoonmaken en steriliseren van de apparatuur gedurende de eerste paar maanden. Je leert ook over ontwerp, menselijke biologie, het voorkomen van infecties en hoe tatoeëren fysiek werkt. Wees bereid om enige tijd te wachten voordat je in de buurt van de naalden mag komen!

Simon adviseert dat "hard werken" je zal helpen om op te vallen voor artiesten, meer dan voor talent:“Helaas zijn veel goede tattoo-artiesten gewoon zo druk met hun eigen werk dat ze geen tijd hebben om een ​​nieuw iemand op te leiden, dus het is belangrijk dat je alle kwaliteiten omvat die ze zoeken. Artiesten willen immers hun tijd niet verspillen aan iemand die er geen moeite voor wil doen.”

Leercontracten duren meestal ongeveer drie jaar, afhankelijk van je vaardigheidsniveau en natuurlijk hoe snel je leert. Als je eenmaal de nodige vaardigheden en ervaring hebt opgedaan, kun je erover nadenken om voor jezelf te beginnen.

Als je op zoek bent naar een stageplaats voor een tatoeëerder, is het de moeite waard om de overheid te raadplegenZoek een stageplaatswebsite voor mogelijkheden.

Ontwerp een portfolio

Een andere belangrijke stap in je opleiding tot tatoeëerder is het ontwerpen van een sterk portfolio om je werk aan potentiële klanten te laten zien.

Simon Cooke zegt:Als je 'portfolio' hoort, vraag je je misschien af ​​hoe je er een kunt samenstellen als je nog maar net bent begonnen als tatoeëerder in de dop. Maar maak je geen zorgen, het portfolio van een leerling is heel anders dan dat van een gevestigde kunstenaar.

“Een leerling zou een portfolio met tekeningen moeten maken – de botten van wat hen er in de eerste plaats toe heeft gebracht om tatoeëerder te worden. Zorg dus voor een schoon boek met beschermvellen en toon je werk met trots.”

Het is een goed idee om uw portfolio digitaal te hosten, omdat dit het voor potentiële werkgevers of klanten gemakkelijker maakt om te bekijken.

Websites kunnen een geweldige manier zijn om uw werk in het beste licht te presenteren en illustreren uw scherpe oog voor design.

Veel van de beste websitebouwers voor het MKB bieden sjablonen en functies die zijn afgestemd op de behoeften van kunstenaars en ontwerpers. Deze hebben meestal slimmere, meer esthetisch aantrekkelijke sjablonen - goed voor het presenteren van werk.

Hieronder vindt u onze lijst met de beste websitebouwers voor het bouwen van een portfolio:

Veeg naar rechts om meer te zien

0uit0

Hoe een tattoo-artiest te worden | Startups.nl (4)

Hoe een tattoo-artiest te worden | Startups.nl (5)

Hoe een tattoo-artiest te worden | Startups.nl (7)

Vierkante ruimte

Zelfvoldane mok

Formaat

Weebly

Adobe-portfolio

BEST VOOR

Ontwerpflexibiliteit en bedrijven die willen opschalen

BEST VOOR

Het opbouwen van een fotografieportfolio

BEST VOOR

Een online winkel openen

BEST VOOR

Waar voor je geld

BEST VOOR

Adobe Creative Cloud-gebruikers

Totale score

Gebaseerd op ons diepgaand onderzoek en gebruikerstesten

4.6

Totale score

Gebaseerd op ons diepgaand onderzoek en gebruikerstesten

3.9

Totale score

Gebaseerd op ons diepgaand onderzoek en gebruikerstesten

3.8

Totale score

Gebaseerd op ons diepgaand onderzoek en gebruikerstesten

3.7

Totale score

Gebaseerd op ons diepgaand onderzoek en gebruikerstesten

3.3

Bezoek

Koop Squarespace

Bezoek

Bezoek

Bezoek

Krijg Weebly

Bezoek

Als je echter liever wat kleiner denkt, dan heb je niet per se een professionele website nodig om een ​​portfolio op te bouwen.

Veel van de meest populaire van vandaagtattoo-artiesten gebruiken sociale media als hun portfolio, zoals een Instagram-accountKapper DTS'onderstaand. Deze platforms hebben al een enorm publiek, dus het zal ook voor potentiële klanten gemakkelijker zijn om u te vinden.

Hoe een tattoo-artiest te worden | Startups.nl (8)

Barber DTS Instagram-account

Hoe bouw ik een website?

Er zijn veel verschillende websitebouwers op de markt en het kan een uitdaging zijn om de juiste te kiezen.

Om u te helpen, hebben we detop 7 websitebouwers voor kleine bedrijvenom u een eenvoudig, uitgebreid overzicht te geven van de beschikbare opties op basis van ons eigen deskundig onderzoek.

Licenties en voorschriften voor tatoeëerders

Hoe een tattoo-artiest te worden | Startups.nl (9)

Koop een licentie

Volgens gezondheids- en veiligheidsvoorschriften moet u zich bij uw gemeente registreren voor een vergunning voor tatoeage, piercing en elektrolyse (voor zowel uzelf als uw pand als u uw eigen studio opent).

Deze licentie dekt:

 • Tatoeëren
 • Semi-permanente huidkleuring
 • Cosmetische piercings
 • Elektrolyse
 • Acupunctuur

Als uw bedrijf zal zijngevestigd in Groot-Londen,u moet in plaats daarvan een vergunning voor speciale behandelingen krijgen van uw gemeente. Naast de hierboven genoemde activiteiten, omvat dit ook:

 • Massages
 • Manicures
 • Pedicure
 • Sauna's

Als je eenmaal een licentie hebt, moet je alleenwerk in het pand waar u een vergunning hebt.Jij moet ooktoon een kopie van uw certificaat (of licentie) en eventuele statuten op een opvallende plaats in uw pand.Doet u dit niet, dan kunt u een boete krijgen.

Onthoud: het is illegaal om als tatoeëerder te werken zonder geregistreerd te zijn bij uw gemeente.

Voldoe aan gezondheids- en veiligheidsvoorschriften

Als onderdeel van het verkrijgen van uw vergunning, moet u ook alle plaatselijke verordeningen met betrekking tot de hygiëne van het personeel en de veiligheid en netheid van uw pand, meubilair en uitrusting naleven. Voordat u uw vergunning krijgt, wordt uw pand meestal geïnspecteerd om er zeker van te zijn dat u aan deze voorschriften voldoet.

Vergeet niet dat de lokale milieuhygiënedienst regelmatig inspecties van uw bedrijfspand en apparatuur zal uitvoeren, dus het is belangrijk dat u alles op peil houdt.

Een andere belangrijke overweging wanneer je tatoeëerder wordt, is je eigen gezondheid en veiligheid, evenals die van je klanten.

Als je een tatoeëerder wordt, moet je je ook laten vaccineren tegen hepatitis en andere vaccinaties, die ongeveer om de 10 jaar moeten worden aangevuld met een booster-injectie. Praat met uw huisarts voor meer informatie.

Ga voor een meer diepgaande kijk op de regelgeving rond het worden van een tattoo-artiest en goed advies naar deGecharterd Instituut voor Milieuhygiëne

Pro Team-tatoeëerder Simon Cooke vertelt ons dat stageplaatsen een goede manier kunnen zijn om kennis te maken met de branche:“Wees een spons en absorbeer alle adviezen en informatie die je kunt krijgen van gevestigde artiesten.

"Je stopt nooit met leren als artiest, en de meest succesvolle tatoeëerders zullen, afhankelijk van hoe je succes meet, er constant naar streven om meer te leren en zichzelf te verbeteren."

Zorg voor een verzekering

Er kan veel misgaan met bodyart. Kijk maar naar het beroemde verhaal van tiener Kimberley Vlaminck, die internationaal de krantenkoppen haalde nadat ze blijkbaar in slaap was gevallen in haar tattoo-stoel. Kimberley beweert dat ze wakker werd met 56 sterren die permanent op haar gezicht waren geïnkt - nadat ze zogenaamd om 3 had gevraagd. Ze klaagt nu de tatoeëerder aan die de klus heeft geklaard.

Er is geen manier om te weten of Kimberley in dit scenario de waarheid sprak. Dat is de reden waarom, hoewel de meeste gemeenteraden niet eisen dat een tattooshop of artiest een zakelijke verzekering heeft, veel professionele winkels en artiesten ervoor kiezen om verzekerd te zijn bijaansprakelijkheidsverzekering.

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kan de artiest helpen beschermen als er een fout of probleem is dat leidt tot een rechtszaak waarbij de klant het bedrijf aanklaagt wegens wanpraktijken.

U kunt een kijkje nemen in onzecategorie zakelijke verzekeringenom te zien welke andere verzekeringsdiensten u zou willen overwegen voordat u uw salon opent.

Hoeveel kost het om tattoo-artiest te worden in het VK?

Wanneer je voor het eerst een tatoeëerder wordt, ben je waarschijnlijk een leerling. Sommige leerling-tatoeëerders krijgen een klein bedrag betaald, terwijl anderen hun mentoren moeten betalen.

Het is zeker de moeite waard om hier naar te kijken en ervoor te zorgen dat je volledig begrijpt wat je moet betalen (als er al iets is) voordat je aan je stage begint om tatoeëerder te worden.

Nu veel meer mensen op zoek zijn naar een tatoeage en de industrie aanzienlijk blijft groeien, is er natuurlijk een toenemende vraag naar body art. Dit betekent dat je je investering relatief snel zou moeten kunnen terugverdienen als je eenmaal gevestigd bent als tattoo-artiest.

Om tattoo-artiest te worden, moet je rekening houden met de volgende kosten:

 • Benodigdheden– Als je wilt tatoeëren, heb je apparatuur nodig zoals een stroomvoorziening, een tattoo-machine, verschillende naalden en inkten. Je hebt ook extra benodigdheden nodig, zoals scheermesjes, stencils, rubberen handschoenen en een portfolio.
 • Meubilair– Tatoeëerders hebben gespecialiseerd meubilair nodig en het is altijd de moeite waard om te kopen bij bedrijven die gespecialiseerd zijn in meubels voor tattooshops.
 • Andere kosten- Verwacht te betalen voor uw tattoo-licentie, evenals benodigdheden zoals verzekeringen. U moet ook een budget toewijzen voor promotie en marketing van uzelf als tattoo-artiest, evenals kantoorbenodigdheden zoals een kassa, kluis, telefoon , computers, internet, enz.
 • Huur(als je van plan bent een tattoo-studio te openen) –Dit zijn variabele kosten die afhangen van waar je je tattoo-studio wilt openen en hoe groot de ruimte zal zijn. Over het algemeen zijn huren in stadscentra duurder dan in landelijke gebieden en buitenwijken. Veel commerciële verhuurders zullen je vragen om vooraf een huurovereenkomst te ondertekenen – je betaalt maandelijks huur en er zijn ook kosten verbonden aan het ondertekenen van de huurovereenkomst.

Een businessplan voor een tatoeëerder maken

Hoe een tattoo-artiest te worden | Startups.nl (10)

Een tatoeëerder worden kan een geweldig thuisbedrijf zijn, als je over de juiste apparatuur en faciliteiten beschikt, kun je ervoor zorgen dat klanten je bezoeken. Het runnen van je tattoo-bedrijf vanuit huis zal ook de kosten om te beginnen aanzienlijk verlagen.

Om meer klanten aan te trekken en meer bekendheid te krijgen, besluiten veel ervaren tattoo-artiesten echter om de volgende stap te zetten en een tattoo-studio te openen.

Als je overweegt om je eigen tattoo-studio te openen, heb je een uitgebreid businessplan nodig. Dit is een essentiële tool die precies aangeeft hoeveel financieel kapitaal nodig is om uw studio te openen, en ook toekomstige projecties en winst voorspelt.

Hoe ontwerp ik een businessplan?

Het maken van een businessplan kan een ontmoedigend vooruitzicht zijn, vooral als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Maar maak je geen zorgen - er is genoeg hulp beschikbaar.

Lees onze gratis en deskundige gids voor het schrijven van eenbedrijfsplanvoor meer informatie over wat u moet opnemen.

Over het algemeen moet je businessplan om tatoeëerder te worden het volgende bevatten:

 • Type tattoo-bedrijf
  • Wie zullen uw klanten zijn?
  • Waar komt uw pand te staan?
  • Heb je meer dan één stopcontact?
  • Wat worden uw openingstijden?
  • Werk je alleen op afspraak?
 • Uw diensten
  • Biedt u aanvullende diensten aan, zoals het ontwerpen, opnieuw kleuren van oude tatoeages, cover-ups, cosmetische tatoeages, semi-permanente tatoeages of piercings?
 • prijzen
  • Wat wordt uw prijsbeleid?
  • Hoe vaak gaat u uw prijzen herzien?
  • Biedt u kortingen, speciale aanbiedingen, enz. aan?
 • Markt samenvatting
  • Hoe ziet de tattoo-markt er op dit moment uit?
  • Hoe pas jij in deze markt?
  • Marktaandeel
  • Concurrentie
 • Marketingstrategie
  • Wie zijn uw potentiële klanten?
  • Hoe ga je ze bereiken?
 • Verkoopstrategie
  • Hoe ga je je diensten verkopen?
  • Verkoopprognose
  • Mijlpalen
 • Management samenvatting
  • Wie gaat de studio runnen?
  • Wat zijn hun vaardigheden en ervaring?
  • Neemt u nog andere personeelsleden in dienst?
 • Financieel plan
  • Break-even analyse
  • Verwachte winst en verlies
  • Geprojecteerde cashflow
  • Geprojecteerde balans

Als je er nog geen hebt afgerond, kan een deel van het bovenstaande onderzoek tijdens je stage worden uitgevoerd, terwijl je de kneepjes van het vak leert.

Pro Team tattoo-artiest Simon Cooke, zegt:“Zorg ervoor dat je meer te weten komt over de branche waarin je wilt werken; de stijlen, de mensen. Stel je voor dat je in een mini-interviewsituatie zit, denk na over wat je gaat zeggen en zorg ervoor dat je precies kunt uitleggen waarom je in de kunst van het tatoeëren wilt stappen.

“Onderzoek in wat voor studio's je zou willen werken en onder welke artiesten je zou willen werken. Een beetje weten over de artiesten met wie je spreekt, zal je zeker wat browniepunten opleveren.

Ga voor meer informatie over het worden van een tatoeëerder naar deTattoo Club van Groot-Brittanniëen deNationale Carrièredienst

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 12/09/2023

Views: 5630

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.