Niet-traditionele bronnen voor studenten (2023)

Beurzen, bronnen en deskundig advies voor de volwassen leerling

Wanneer de meeste mensen aan universiteitsstudenten denken, denken ze aan pas afgestudeerden van de middelbare school die leren hoe ze door de volwassenheid moeten navigeren terwijl ze ook een opleiding volgen. Maar soms staat het leven in de weg, zoals blijkt uit de honderdduizenden niet-traditionele studenten die zich tegenwoordig inschrijven op hogescholen en universiteiten. Meer informatie over specifieke bronnen, ondersteuningsmechanismen en beurzen voor niet-traditionele leerlingen.

Wie is de niet-traditionele student?

Naast de studenten die na het behalen van de middelbare school het studeren gewoon uitstellen, kan een groot aantal niet-traditionele studenten zijn begonnen met hoger onderwijs, maar om de een of andere reden zijn gestopt. Meer informatie over bronnen en ondersteuning voor herintreders.

Gedefinieerd vanuit het oogpunt van financiële hulp, zijn niet-traditionele studenten alle postsecundaire leerlingen die niet op hun familie kunnen rekenen voor financiële hulp. In tegenstelling tot traditionele studenten die afhankelijk zijn van het inkomen van hun ouders, doorgaans voltijds studeren en allemaal onder de 30 jaar zijn, passen niet-traditionele studenten niet zo netjes in een hokje. Vijftig procent van deze studenten heeft kinderen, maar veel niet-traditionele studenten, ongeacht hun burgerlijke staat of ouderlijke status, gaan in deeltijd naar school en hebben lagere inkomens dan studenten die wettelijk afhankelijk zijn van ouders of voogden.

Benieuwd of jij past binnen de classificatie van niet-traditionele student? Zoals geschetst door het National Center for Education Statistics, zijn de meest voorkomende kenmerken:

Het hoger onderwijs uitstellen na het behalen van de middelbare school, of het nu om financiële of levensredenen is

35 uur of meer per week werken, die wordt aangemerkt als een voltijdse betrekking

Alleenstaande ouder zijn, wat betekent dat studenten geen financiële ondersteuning hebben bij de opvoeding van hun kind

Het hebben van andere kinderen of personen ten laste dan een echtgenoot, waardoor studenten moeten jongleren met educatieve en ouderlijke verantwoordelijkheden

Financieel onafhankelijk zijn, wat betekent dat studenten geen financiële hulp krijgen van familieleden

Parttime naar de universiteit gaan, wat betekent dat studenten minder dan 12 uur per semester nemen

Een GED hebben, maar geen middelbare schooldiploma, wat vaak betekent dat de student de middelbare school niet heeft afgerond, maar met succes de GED-testreeks heeft doorstaan

AffordableCollegesOnline.org is een door advertenties ondersteunde site. Uitgelichte of vertrouwde partnerprogramma's en alle schoolzoek-, vinder- of wedstrijdresultaten zijn voor scholen die ons compenseren. Deze vergoeding heeft geen invloed op onze schoolranglijsten, bronnengidsen of andere redactioneel onafhankelijke informatie die op deze site wordt gepubliceerd.

Aanbevolen online programma's

Zoek een programma dat voldoet aan uw betaalbaarheid, flexibiliteit en onderwijsbehoeften via een geaccrediteerde, online school.

De uitdagingen aangaan waarmee niet-traditionele studenten worden geconfronteerd

Naast het behalen van haar eigen diploma als niet-traditionele student, werkt dr. Erica Wyatt aan de Ottawa University, een instelling die voornamelijk deze lerende populatie bedient. We vroegen haar naar de top vijf van meest voorkomende uitdagingen waarmee volwassen studenten worden geconfronteerd, en tot welke oplossingen en ondersteuningsmechanismen toegang kan worden verkregen. Dit is wat ze te zeggen had:

1. "Aangezien de meeste niet-traditionele studenten ook voltijdse werknemers zijn die hun carrière vooruit willen helpen door middel van hoger onderwijs, komen ze vaak uitdagingen tegen met tijdmanagement en prioriteiten stellen."

Wanneer ze weer naar school gaan, is het belangrijk dat de families van niet-traditionele studenten hun beslissing steunen en manieren vinden om hen te helpen hun opleiding voort te zetten. Hoewel sommige studenten mogelijk toegang hebben tot kinderopvang op de campus, moeten anderen misschien een gesubsidieerd of glijdend programma voor jongere kinderen vinden.Weber staatsuniversiteitgeeft zo'n voorbeeld en biedt professionele kinderopvang voor slechts $ 3,50 per uur. Partners en echtgenoten moeten mogelijk ook helpen bij het huishouden, huiswerk, kinderopvang of ouderenzorg.

(Video) Waarom een studentenvereniging? Gezelligheid en goed voor cv- RTL NIEUWS

2. “Niet-traditionele studenten worden uitgedaagd met de angst om na een pauze weer naar school te gaan. Hun eerste ontmoetingen met docenten en andere academische bestuurders zijn essentieel voor hun succes; als deze eerste ontmoetingen niet positief zijn, kan dit een negatieve invloed hebben op hun verlangen om door te gaan met hun studie.”

Alvorens zich in te schrijven voor een programma, moeten studenten nagaan of de instelling adequate programma's en ondersteunende diensten heeft die zijn toegesneden op niet-traditionele studenten. Het is ook belangrijk om te vragen of faculteit en personeel zijn opgeleid in het specifiek bedienen van deze populatie. De meeste scholen zouden mechanismen moeten hebben, maar het kan verstandig zijn om de scholen over te slaan die zich voornamelijk richten op traditionele studenten.de staatsuniversiteit van Kansasis een goed voorbeeld van een instelling die specifieke opleidingen voor docenten op dit gebied verzorgt.

3. “Niet-traditionele studenten zijn niet zo verbonden met de campus en campusbronnen als traditionele studenten. Omdat ze een balans moeten vinden tussen werk, thuis en school, hebben ze niet zoveel tijd om deel te nemen aan het soort activiteiten waarvan is bewezen dat ze het academische succes van leerlingen vergroten.”

Alleen omdat niet-traditionele studenten niet zoveel tijd hebben voor studentenclubs en -organisaties, wil nog niet zeggen dat ze geen gemeenschap op de campus kunnen opbouwen. Naast sommige scholen die niet-traditionele studentenclubs hebben, kunnen deze studenten ook overwegen om een ​​trainingsmaatje te zoeken in de campusgymnastiek, lezingen bij te wonen om gelijkgestemde individuen te vinden, of rond te hangen in het studentencentrum tijdens pauzes van de lessen. Sommige instellingen, zoalsWright Universiteit, kan een "Verbindingsdag" aanbieden voor inkomende transfers en niet-traditionele studenten om verbinding te maken.

4. "Sinds ze een pauze hebben genomen tussen de middelbare school en de universiteit, kunnen deze leerlingen meer moeite hebben met 'nieuwe' manieren om dingen te doen als het gaat om het gebruik van technologie om opdrachten uit te voeren, te communiceren met docenten of om te gaan met dagelijkse verantwoordelijkheden."

Volwassen studenten die niet bekend zijn met technologieën die tegenwoordig vaak in de klas worden gebruikt, kunnen in het begin nerveus zijn, maar de realiteit is dat veel van de tools die nu worden gebruikt, hun leven gemakkelijker kunnen maken. Studenten met lange woon-werkverkeer kunnen apps gebruiken zoalsSlimme spraakopnameom colleges op te nemen en af ​​te spelen tijdens het reizen, terwijlGoogle kalenderis overal toegankelijk en kan worden gesynchroniseerd met gezins-, werk- en schoolroosters.

5. “Studenten kunnen bang zijn om met de faculteit te communiceren vanwege hun angst om als 'incompetent' of 'onvoorbereid' te worden gezien voor cursussen op universitair niveau. De oudste student in de klas zijn, kan ook enige angst en ongerustheid over de universiteitsreis met zich meebrengen.

Het kan verleidelijk zijn om te denken dat je ouder bent dan iedereen, maar de realiteit is dat niet-traditionele studenten een schat aan levenservaring, volwassenheid en wijsheid naar de klas brengen die niet vaak kan worden geëvenaard door traditionele eerstejaarsstudenten. En hoewel ze zich misschien roestig voelen als het gaat om onderwerpen die ze op de middelbare school hebben geleerd, en hoewel ze zich misschien roestig voelen als het gaat om onderwerpen die ze op de middelbare school hebben geleerd, zijn de meeste nieuwe eerstejaars ook niet voorbereid op de ontberingen van de universiteit, volgens naar een Hechinger Report-onderzoek onder studenten in 44 staten.

Een majoor kiezen als volwassene

In tegenstelling tot traditionele studenten die rechtstreeks van de middelbare school naar het hoger onderwijs gaan en veel gesprekken hebben gevoerd met studieadviseurs over majors, hebben niet-traditionele studenten vaak niet zo'n duidelijk idee van wat ze moeten studeren. Maar terwijl 18-jarigen misschien een idee hebben van hun passies en interesses, kunnen volwassen studenten extra kennis meebrengen die ze hebben opgedaan door werkervaring en een beter begrip van hun sterke punten en vaardigheden.

Niet-traditionele studenten die moeite hebben om te beslissen welk pad ze moeten volgen, hebben een aantal verschillende opties binnen handbereik om te helpen bij het besluitvormingsproces. Deze omvatten:

  • Doe een persoonlijkheidstest of een proeve van bekwaamheid om een ​​beter beeld te krijgen van uw vaardigheden en kennis en hoe deze kunnen worden overgedragen naar specifieke carrières.
  • Denk aan alle banen die je eerder hebt gehad en de verschillende aspecten van elk die je leuk vond. Er kan een patroon ontstaan ​​van verantwoordelijkheden die je leuk vond om je te helpen de opties te verkleinen (je hebt bijvoorbeeld nooit van financiële zaken gehouden, maar marketing is iets waar je een passie voor hebt).
  • Bedenk waarom je in de eerste plaats naar school wilt. Wat zijn je doelen? Door te begrijpen hoeveel belang u hecht aan de kwaliteit van leven, de balans tussen werk en privéleven, het verdienpotentieel of de niveaus van werkzekerheid, kunt u de opties verkleinen.

Beurzen en beurzen voor niet-traditionele studenten

Aangezien volwassen leerlingen niet op familieleden kunnen rekenen om de kosten van de universiteit te helpen dekken, is het essentieel om manieren te vinden om de financiële lasten te verminderen. De onderstaande beurzen zijn allemaal bedoeld om niet-traditionele studenten een helpende hand te bieden.

Alpha Sigma Lambda-beurs

Alpha Sigma Lambda-beurs

Deze eenmalige studiebeurs van ongeveer $ 2.700 is beschikbaar voor volwassen studenten die naar een universiteit gaan die een ASL-hoofdstuk heeft (hoewel studenten geen lid hoeven te zijn). Om in aanmerking te komen, moeten aanvragers ten minste 24 uur hebben voltooid en een GPA van 3.2 op een schaal van 4.0 hebben behouden. De deadline voor aanmelding is 30 april.

American Legion Auxiliary niet-traditionele studentenbeurs

(Video) Operatie Pechgeneratie Gelukscompensatie | De Avondshow met Arjen Lubach (S1)

American Legion Auxiliary niet-traditionele studentenbeurs

Deze jaarlijkse beurs van $ 2,000 wordt verstrekt aan elk studentlid van de American Legion, Auxiliary of Sons of the American Legion die een goede reputatie hebben en zijn geclassificeerd als een niet-traditionele student. Aanvragers kunnen een twee- of vierjarige opleiding volgen, of een certificerings-, handels-, beroeps- of technisch programma. De deadline voor aanmelding is 1 maart.

ANTSHE-beurs

ANTSHE-beurs

De Vereniging voor niet-traditionele studenten in het hoger onderwijs biedt jaarlijkse beurzen van verschillende bedragen aan studenten die minstens 23 jaar oud zijn en aan een reeks andere criteria voldoen. De deadline voor aanmelding is 15 februari.

Betty Barrick niet-traditionele studiebeurs

Betty Barrick niet-traditionele studiebeurs

De Kentucky Association of Conservation Districts Auxiliary biedt een jaarlijkse studiebeurs van $ 1,000 aan studenten die ten minste 25 jaar oud zijn en een bachelordiploma in landbouw of een gerelateerd veld van natuurlijke hulpbronnen volgen. Deadlines voor aanvragen variëren.

Emerge-beurzen

Emerge-beurzen

Deze onderscheidingen worden uitgereikt aan vrouwen van ten minste 25 jaar oud die in de staat Georgia wonen en momenteel zijn ingeschreven voor een geaccrediteerde opleiding. De bedragen variëren elk jaar en de deadline voor aanmelding is 21 april.

Ondersteuning en bronnen voor volwassen/niet-traditionele studenten

10.000 graden

Deze nationale non-profitorganisatie werkt aan het verbeteren en aanmoedigen van toegang tot onderwijs voor alle vrouwen, ook degenen die in de niet-traditionele categorie vallen.

Alliantie Hoger Onderwijs Volwassenen

(Video) 'Internationale studenten, blijf thuis!', waarom?

AHEA moedigt samenwerking en partnerschap aan tussen personen en instellingen die diensten willen ondersteunen en bevorderen die beschikbaar zijn voor volwassenen die zijn ingeschreven in het hoger onderwijs.

Checklist voor volwassen studentenhulp

Het Amerikaanse ministerie van Onderwijs biedt deze checklist om ervoor te zorgen dat volwassen studenten geen beschikbare financiering mislopen.

Alpha Sigma Lambda Eer Maatschappij

Deze organisatie erkent de bijzondere prestaties van volwassenen die academische excellentie bereiken terwijl ze worden geconfronteerd met tegenstrijdige belangen van thuis en werk.

De Raad voor Volwassenenonderwijs en Ervaringsleren

CAEL werkt onvermoeibaar om barrières te doorbreken en het voor studenten – ongeacht hun leeftijd – gemakkelijk te maken om het onderwijs en de training te krijgen die ze nodig hebben om te gedijen.

Tijden vinden voor afstandsonderwijs terwijl u fulltime werkt

Dit is geweldig om te lezen voor niet-traditionele studenten die zijn ingeschreven voor online leerprogramma's en tegelijkertijd jongleren met een fulltime baan.

Stichting Jeannette Rankin

Begonnen met $ 16.000 aan startgeld dat Jeannette Rankin in 1978 heeft nagelaten, heeft deze stichting meer dan $ 2,5 miljoen aan beurzen verstrekt aan vrouwen van boven de 35 jaar met een laag inkomen die naar de universiteit willen gaan. De organisatie pleit ook voor educatieve toegang tot deze bevolkingsgroep.

Niet-traditionele Studentenvereniging

Hoewel niet op elke campus beschikbaar, moeten nieuw ingeschreven studenten controleren of hun campus een vergelijkbare vereniging heeft waar ze gemeenschap en ondersteuning kunnen vinden van individuen met vergelijkbare ervaringen.

Niet-traditionele subsidies voor kinderopvang voor studenten

Veel hogescholen, waaronder de Southern Utah University, bieden parttime of fulltime kinderopvang met korting aan volwassen leerlingen die deze diensten nodig hebben terwijl ze op school zitten.

Deskundig advies voor niet-traditionele studenten en volwassen studenten

Dr Erica Wyattis de professor die verantwoordelijk is voor het MA in Counseling-programma aan de Ottawa University in Brookfield, WI, dat voornamelijk niet-traditionele studenten bedient. Dr. Wyatt voltooide haar Ph.D. aan de Capella University als een niet-traditionele student en is gepassioneerd door het onderzoeken van strategieën die hogescholen kunnen implementeren om studenten van de eerste generatie, niet-traditionele studenten en andere kwetsbare studentenpopulaties beter van dienst te zijn. Ze coacht niet-traditionele studenten door het proces om hun diploma succesvol af te ronden op een manier die kosteneffectief is en hen de grootste kansen biedt op professionele vooruitgang en groei.

Wat zijn je top vijf adviezen voor volwassen/niet-traditionele studenten die overwegen om te gaan studeren?

1. Zorg voor een sterk ondersteuningssysteem.

(Video) Mbo-studenten | Tot op de bodem | De Avondshow met Arjen Lubach (S2)

Ondersteuning is cruciaal voor academisch succes en dit geldt des te meer als het gaat om niet-traditionele studenten. De juiste ondersteuning kan helpen om veel van de angst die wordt gevoeld bij het terugkeren naar school te bemiddelen. Een sterk ondersteuningssysteem is even belangrijk voor het succes van de student, en ze zullen de student helpen om een ​​aantal van zijn/haar andere verantwoordelijkheden buiten school te beheren om een ​​deel van de stress te verlichten.

2. Onderhoud een open communicatielijn met de faculteit.

Het is van vitaal belang dat wanneer studenten problemen hebben binnen of buiten het klaslokaal, zij deze problemen aan hun instructeurs communiceren, zodat zij hen kunnen helpen bij het oplossen ervan. Communicatie kan vaak het verschil zijn tussen het slagen en falen van een student.

3. Zoek beurzen/beurzen om een ​​deel van de financiële lasten van de universiteit te verlichten.

Vaak worden financiën een zeer stressvol aspect van terug naar school gaan als niet-traditionele student. Daarom kan het vinden van zoveel mogelijk GRATIS geld voordat je naar de universiteit gaat echt een enorm verschil maken in het academische succes van de student.

4. Onderzoek de gekozen major/carrièrerichting om er zeker van te zijn dat de opleiding hen op de lange termijn ten goede zal komen.

Als de student een baan heeft, kan hij/zij de voordelen van hoger onderwijs bespreken met zijn/haar werkgever om er zeker van te zijn dat de gekozen studierichting zal bijdragen aan professionele vooruitgang. De student moet nog steeds aanvullend onderzoek doen om te bevestigen dat hij/zij een positief rendement op de investering zal ontvangen.

5. Voer onderzoek uit om ervoor te zorgen dat de door hen gekozen instelling een gerenommeerde school is.

Niet-traditionele studenten moeten hun due diligence doen om te bevestigen dat de school geaccrediteerd is in het gebied waar ze hun diploma willen behalen. Niet-traditionele studenten moeten zowel een gerenommeerde school kiezen als degene die het meest betaalbaar is. Studenten moeten de voordelen van scholen vergelijken door ze niet alleen online te onderzoeken, maar ook te bellen om met een toelatingsvertegenwoordiger te spreken om er zeker van te zijn dat de cultuur van de school in overeenstemming is met wie ze zijn en wat ze zoeken in een hbo-opleiding.

Hoe hogescholen niet-traditionele studenten helpen

Naar de universiteit gaan als een niet-traditionele student kan overweldigend aanvoelen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Talloze campusgebaseerde en online hogescholen bieden specifieke middelen om deze studenten te helpen al hun verantwoordelijkheden in evenwicht te brengen terwijl ze hun opleiding voortzetten.

Handvest Oak State College

COSC is een goed voorbeeld van hoe hogescholen en universiteiten kunnen werken met niet-traditionele studenten die al studiepunten hebben van eerder leren maar geen diploma hebben. In plaats van van de transferstudent te eisen dat hij een groot aantal cursussen bij de instelling volgt om af te studeren, vereist Charter Oak slechts dat studenten zes studiepunten behalen, bestaande uit een hoeksteenklas en een sluitsteenklas. Hoewel niet elke niet-traditionele student COSC kan bijwonen, kan het vinden van een programma dat flexibel is met bestaande studiepunten het verschil maken in de vraag of ze lessen opnieuw moeten volgen.

Universiteit van Zuid-Illinois

Ongeveer 75 procent van alle studenten aan de SIU balanceert school met verantwoordelijkheden buiten het leven, en de instelling heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om diegenen te helpen die veel op hun bord hebben. Naast mentorschappen kunnen volwassen studenten ook profiteren van netwerkmogelijkheden, hulp bij het vinden van assistentschappen, regelmatig geplande evenementen en een speciale ruimte voor studeren en gezelligheid. Zelfs als uw school niet over deze middelen beschikt, kunt u overwegen om hen te vragen enkele van de ideeën te implementeren om een ​​completere ervaring voor niet-traditionele leerlingen te creëren.

Weber staatsuniversiteit

Naast het bieden van zeer betaalbare kinderopvang, biedt het niet-traditionele studentencentrum van WSU een computerlokaal, een volledig uitgeruste keuken en een studieruimte om volwassen studenten te helpen een werkplek te vinden en ook in contact te komen met andere niet-traditionele studenten. Studenten kunnen ook profiteren van geïndividualiseerde wiskundebegeleiding of een adviseur/mentor toegewezen krijgen. Hoewel deze diensten misschien niet specifiek bestemd zijn voor niet-traditionele studenten, bieden veel campussen vergelijkbare middelen om studenten te helpen slagen.

Bekijk deze handleidingen voor meer informatie over lerende volwassenen:

(Video) Waarom je studieschuld eigenlijk de leukste schuld ooit is • Z zoekt uit

ENKELE OUDER STUDENTEN BRONNEN

NAAR DE COLLEGE ALS STUDENT-OUDER

Videos

1. De dubbele pet van woningbouwbazen
(Nieuwsuur)
2. Melle spant zaak aan tegen gemeente om energietoeslag studenten
(AT5)
3. Schrijf geschiedenis: Hoe zoek en vind je relevante literatuur en bronnen?
(Leiden University - Faculty of Humanities)
4. Minderjarigen niet meer welkom bij Rotterdamse studentenverenigingen
(Rijnmond)
5. Twistgesprek: de jeugd heeft het zwaar | De Avondshow met Arjen Lubach (S3)
(De Avondshow met Arjen Lubach | VPRO)
6. ONGEWENST ZWANGER in STUDENTENHUIS 👩‍🎓📚👶 | Huizenfixers
(EO)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 29/09/2023

Views: 5628

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.